SWZ koopt 64 huur­ap­par­te­men­ten in Zwol­le van Bou­win­vest

6 april 2023

Woningcorporatie SWZ heeft een wooncomplex met 64 appartementen in de wijk Stadshagen in Zwolle gekocht van het Bouwinvest Residential Fund. Het betreft een complex uit 1999 met energielabels A en B en huurwoningen met name in het sociale segment. Capital Value begeleidde Bouwinvest bij de verkoop aan SWZ. 

Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder van SWZ:. "Dit is een waardevolle toevoeging aan ons bezit. We kijken actief hoe we nog meer woningzoekenden met een smalle beurs kunnen huisvesten in Zwolle. De overname van woningen van institutionele investeerders, zoals nu van Bouwinvest, is daar een mooi voorbeeld van."

Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments bij Bouwinvest. "Het is voor mij een plus dat de woningen zijn aangekocht door een corporatie. Er is een grote behoefte aan sociale huurwoningen in Nederland, ook in Zwolle. Het is mooi dat we met de verkoop van deze woningen hier aan bij kunnen dragen".

Jens van Hasenbroek, directeur Transacties bij Capital Value: "Er liggen in de huidige markt veel kansen voor corporaties om bestaand bezit aan te kopen. De ambitie om de voorraad uit te breiden is groot. Door aankoop van bestaand bezit kunnen corporaties op korte termijn uitbreiding realiseren."

Naar nieuwsoverzicht