Stae­di­on draagt woon­zorg­com­plex in Delft over aan Hof Wo­nen

15 mei 2023

Staedion heeft het woonzorgcomplex Thomashuis de Oliemolen met tien eenheden in Delft overgedragen aan Hof Wonen. Het betreft een Thomashuis met een woonzorgvoorziening voor negen bewoners met een verstandelijke beperking en een zelfstandige woning voor de zorgondernemer. Capital Value begeleidde de transactie namens Staedion.

Thomashuis de Oliemolen is gevestigd in een oude oliemolen in Delft en bevindt zich aan de rand van de wijk Molenbuurt. In Nederland zijn ruim 100 Thomashuizen gevestigd.

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: "Wij vinden het belangrijk dat deze woningen voor een bijzondere zorgdoelgroep behouden blijven in de sociale sector. Thomashuis de Oliemolen past bij Hof Wonen omdat zij al meerdere Thomashuizen in hun bezit hebben. De reden dat wij dit complex hebben overgedragen is omdat wij verder geen Thomashuizen in ons bezit hebben en omdat omdat wij ons meer willen richten op ons werkgebied: Den Haag, Pijnacker-Nootdorp en Westland. Met de verkoopopbrengst van dit complex maken wij geld vrij voor nieuwe investeringen in ons werkgebied."

Manon Kuipers, directeur corporaties & zorgvastgoed: "Deze transactie is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen twee corporaties. Het Thomashuis past uitstekend bij de strategie van Hof Wonen, dieĀ in totaal zo'n 88 Thomashuizen in de portefeuille heeft."

Naar nieuwsoverzicht