Amphia verkoopt ziekenhuisterrein in Oosterhout aan NBU

Nieuws 1 okt 2024

Amphia heeft het ziekenhuisterrein aan de Pasteurlaan in Oosterhout verkocht aan de Nederlandse Bouw Unie. De ontwikkelaar uit Etten-Leur wil in het gebied een kleine 400 woningen bouwen. Capital Value begeleidde de transactie namens Amphia. De geplande overdracht vindt plaats in januari 2025.

NBU neemt het terrein begin 2025 van Amphia over. Tot de verhuizing naar de naastgelegen locatie huurt Amphia het huidige pand terug. Als Amphia is verhuisd, wordt de bestaande ziekenhuisflat gesloopt om ruimte te maken voor woningbouw. In constructieve samenwerking met gemeente Oosterhout en andere stakeholders gaat NBU plannen maken voor een solide gebiedsontwikkeling.

Het toekomstbeeld van het huidige Amphia-terrein in Oosterhout omvat het behoud en de ontwikkeling van belangrijke medische voorzieningen voor Oosterhout en de regio, de toevoeging van ongeveer 400 woningen, een ruim opgezette openbaarvervoervoorziening (OV-hub) en parkeervoorzieningen passend bij voornoemde functies. Zoals gebruikelijk bij onze gebiedsontwikkelingen zal het plan gekenmerkt worden door een natuurlijke, groene basis.

Transformatie van het Amphia-terrein past goed bij NBU zegt adjunct-directeur Thijs Voesenek: “Wij leggen graag een binnenstedelijke puzzel. Dat is een van de redenen waarom we op deze locatie aansloegen. En het heeft een mooie omvang.”

We stropen de mouwen op om de stedenbouwkundige opzet van de wijk en het daaropvolgende ontwerp van de gebouwen vorm te geven. Van de ca. 400 woningen zijn er ruim 100 bestemd voor de sociale huur en nog eens ruim 80 voor de middeldure huur. De overige woningen zijn bestemd voor de koop in het middeldure en vrije segment.

“Wij zijn blij met de deal”, aldus Amphia-bestuurder Ivo Vergouwen, “Dit is een mijlpaal, goed voor ons en goed voor Oosterhout.” Dirk Adriaanse, associate director bij Capital Value: “Het voormalig ziekenhuisterrein van Amphia ligt op een uitstekende locatie tegen het centrum van Oosterhout aan, die zich goed leent voor woningbouw. De verkoop van het perceel door Amphia aan NBU biedt dan ook een mooie kans om een nieuwe toekomstbestendige invulling te geven aan de locatie.”