Resido Vastgoed verkoopt nieuwbouwbelegging in Apeldoorn

10 oktober 2017

Apeldoorn

Resido Vastgoed B.V. heeft een nieuwbouwbelegging in Apeldoorn verkocht. Het betreft een complex met 16 appartementen en een gemeenschappelijke ruimte in de wijk Zevenhuizen. De appartementen hebben een oppervlakte van circa 48 m² GBO en worden langjarig verhuurd. Capital Value begeleidde Resido Vastgoed bij de transactie.

BPL Pensioen verkoopt portefeuille van 252 woningen

21 augustus 2017

Lochem

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens BPL Pensioen een woningportefeuille verkocht van 25 complexen met in totaal 252 eengezinswoningen en 11 garages. De woningen liggen verspreid over Nederland. Capital Value begeleidde de verkoop namens het pensioenfonds. De koper is een particuliere belegger. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur.

Hof Capital verkoopt 24 eengezinswoningen

29 mei 2017

Oudenbosch

Hof Capital heeft onlangs 24 eengezinswoningen verkocht in Oudenbosch. De woningen zijn verkocht aan een particuliere belegger. Capital Value begeleidde de verkoper bij het verkoopproces. Houthoff Buruma trad op als juridisch adviseur.

Heembouw verkoopt 84 nieuwbouwwoningen in Noordwijkerhout en Delft

05 april 2017

Noordwijkerhout

Heembouw heeft onlangs in totaal 84 nieuwbouwwoningen verkocht. Het betreft 44 appartementen verspreid over verschillende gebouwen in het centrum van Noordwijkerhout en 40 eengezinswoningen in het woonproject De Marlot in Delft. De koper is een particuliere belegger. Capital Value begeleidde Heembouw bij de transactie.

de Woonmensen verkoopt 4 woningen in Apeldoorn

01 maart 2017

Apeldoorn

Woningcorporatie de Woonmensen heeft onlangs vier woningen in Apeldoorn verkocht. Het betreft de appartementen aan het Ordenplein ten zuidwesten van het centrum van Apeldoorn. De koper is een particuliere belegger. Capital Value begeleidde de Woonmensen bij de verkoop. 

AM verkoopt De Lofts in Amsterdam

01 februari 2017

De Lofts

AM realiseert in het Amstelkwartier De Lofts, een hoogwaardig duurzaam middelduur woonconcept vanuit de community-gedachte. Het project met 212 woningen is verkocht aan De Lofts Amsterdam C.V., een fonds dat wordt gemanaged door IC Netherlands. Capital Value begeleidde AM bij de verkoop. Met de realisatie van De Lofts geeft AM vervolg aan eerder gerealiseerde projecten voor starters en millennials. De bouw van De Lofts start medio 2017.

Canadees beursgenoteerd vastgoedfonds koopt omvangrijke woningportefeuille Utrecht

23 december 2016

Het Canadese beursgenoteerde vastgoedfonds CAPREIT heeft een woningportefeuille van drie onaangebroken appartementencomplexen verworven, met in totaal 465 meergezinswoningen en vier bedrijfsruimten in Utrecht. De verkopers zijn private beleggers. De complexen zijn gelegen aan de rand van de wijk Overvecht, direct tegen Tuindorp aan. Capital Value heeft het verkoopproces begeleid namens de verkopers.

MeerWonen verkoopt 44 appartementen aan Altera Vastgoed

16 november 2016

Stichting MeerWonen uit Roelofarendsveen heeft onlangs een woningcomplex van 44 geliberaliseerde huurappartementen aan de Rozenlaan in Oegstgeest verkocht. Dit complex uit 2006 bestaat uit 2 woongebouwen van elk 22 appartementen. De driekamerwoningen variëren in grootte van circa 90 tot 100 m². Het complex is voorzien van eigen parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage. Koper is Altera Vastgoed uit Amstelveen. Capital Value begeleidde het verkoopproces namens MeerWonen.

Delta Lloyd Vastgoed koopt 35 nieuwbouwwoningen in Helmond Brandevoort

23 september 2016

Delta Lloyd Vastgoed en de ontwikkelingscombinatie Hurks – Adriaans Brandevoort V.O.F. hebben een overeenkomst gesloten voor een nieuwbouwproject met in totaal 35 woningen in Helmond Brandevoort. De woningen worden turn-key opgeleverd.

Pensioenfonds BPL verkoopt portefeuille van 189 woningen

25 juli 2016

Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL) heeft via Syntrus Achmea Real Estate & Finance een woningportefeuille verkocht van 39 complexen met in totaal 189 eengezinswoningen en 2 commerciële ruimten. De woningen liggen verspreid over Nederland. Capital Value begeleidde de verkoop namens het pensioenfonds. De koper is Daelmans Vastgoed. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur.

Thuisvester verkoopt woningportefeuille met 174 woningen aan Rubens Capital Partners

04 juli 2016

Dordrecht

Woningcorporatie Thuisvester heeft onlangs een woningportefeuille verkocht aan Rubens Capital Partners. De portefeuille bestaat in totaal uit 174 woningen, verdeeld over 7 complexen. Het betreft 124 eengezinswoningen, 50 meergezinswoningen en 2 commerciële ruimten. De woningen liggen verspreid over Nederland in onder meer in Dordrecht, Kats, Oudenbosch, Hoeven en Baarle Nassau. Capital Value begeleidde Thuisvester bij de transactie. Het Ministerie heeft inmiddels goedkeuring verleend.

Delta Lloyd koopt het Platform in Utrecht

06 juni 2016

Het Platform

Delta Lloyd Vastgoed heeft nieuwbouwontwikkeling Het Platform gekocht van de combinatie ABC Concept en Westplan Investors. ‘Het Platform’ is een ontwikkeling in het stationsgebied van Utrecht bestaande uit 200 appartementen en circa 3.750 m² commercieel onroerend goed. Capital Value en DTZ Zadelhoff adviseerden Delta Lloyd bij de aankoop. ABC Capital heeft het verkoopproces namens ABC Concept en Westplan Investors verzorgd.

Woningcomplex aan Meerweg in Abcoude verkocht

29 februari 2016

Groenwest

Een groep van vier beleggers uit Abcoude heeft een woningcomplex met tien gereguleerde appartementen aan de Meerweg gekocht. Het betreft onverhuurde appartementen met een renovatiedoelstelling, voorheen bekend als pand Aaftink, de eerste jongerenhuisvesting van Abcoude. Verkoper is woningcorporatie Groenwest. Capital Value adviseerde de corporatie bij de transactie. 

Delta Lloyd Vastgoed koopt 43 nieuwbouwwoningen van Hurks

12 januari 2016

Delta Lloyd Vastgoed en Hurks hebben een overeenkomst gesloten voor een nieuwbouwproject met in totaal 43 woningen in Rosmalen. De woningen worden turn-key opgeleverd en hebben een oppervlakte tussen de 120 en 137 m². De woningen worden gerealiseerd nabij het centrum, op de locatie van het voormalige verzorgingstehuis De Annenborch. 

Delta Lloyd Vastgoed koopt 29 nieuwbouwwoningen van Poort6

07 december 2015

Gorinchem

Delta Lloyd Vastgoed heeft overeenstemming bereikt met woningcorporatie Poort6 over de aankoop van in totaal 29 nieuwbouwwoningen in de gemeente Gorinchem. Met de bouw van de woningen zal nog in december worden gestart en de woningen worden naar verwachting medio 2016 opgeleverd. Delta Lloyd werd bij het proces begeleid door Capital Value in collegiale samenwerking met  DTZ Zadelhoff.

Delta Lloyd Vastgoed koopt 54 nieuwbouwwoningen in Bussum

07 september 2015

Bussum

Delta Lloyd Vastgoed en Bouwbedrijf Noordersluis hebben een koopovereenkomst gesloten voor 54 nieuw te bouwen appartementen aan de Brinklaan in Bussum. Het betreft drie woongebouwen met ieder 18 appartementen. De woningen worden turnkey opgeleverd. Delta Lloyd werd bij de aankoop geadviseerd door Capital Value in collegiale samenwerking met DTZ Zadelhoff.

Woningen Wooninvesteringsfonds naar Round Hill

14 juli 2015

WIF

Het transport van de woningportefeuille van het Wooninvesteringsfonds (WIF) naar de Britse vastgoedbelegger Round Hill heeft dinsdag 14 juli plaatsgevonden. Hiermee wordt een verkoopproces afgerond dat iets meer dan een jaar heeft geduurd. Het betreft 3.800 woningen die voor ruim 355 miljoen euro van eigenaar verwisselen. De verkoop werd aan de kant van het WIF begeleid door Capital Value, Van Doorne advocaten en Houthoff notarissen.

Round Hill neemt de woningportefeuille van het WIF definitief over

01 juli 2015

Het Wooninvesteringsfonds, Round Hill, zes gemeenten, drie woningcorporaties en de Woonbond hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de woningportefeuille van het Wooninvesteringsfonds aan Round Hill. Het betreft de partijen die bezwaar hadden gemaakt tegen de verkoop. De betrokkenen hebben besloten om niet in beroep te gaan tegen het besluit van de Minister om goedkeuring aan de verkoop te geven.

Servatius verkoopt grote woningportefeuille

05 januari 2015

Servatius

Servatius heeft opnieuw een portefeuille woningen verkocht. Het betreft in totaal 350 eengezinswoningen in Maastricht en omgeving. De portefeuille is gekocht door LaSalle Investment Management GmbH uit München. Capital Value begeleidde Servatius bij de verkoop. De koper werd begeleid door Fakton Capital en juridisch bijgestaan door Allen & Overy, de verkoper door Loyens & Loeff. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft conform de circulaire haar goedkeuring aan deze transactie verleend.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance verkoopt 187 woningen

20 november 2014

Borne

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens één van haar opdrachtgevers een portefeuille van 187 woningen verkocht. Het betreft een- en meergezinswoningen in het oosten van Nederland in de plaatsen Borne, Hoogezand, Huissen, Wierden en Wijchen. De koper is een particuliere belegger. Capital Value begeleidde Syntrus Achmea bij de verkoop. ABC Capital trad op voor de koper.

Bouwinvest verkoopt 129 woningen

02 september 2014

Hendrik Ido Ambacht

Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund heeft drie complexen met in totaal 129 woningen verkocht. Het betreft 28 eengezinswoningen in Heerenveen, 44 eengezinswoningen in Oss en 57 eengezinswoningen in Hendrik-Ido-Ambacht. De complexen zijn afzonderlijk verkocht. De kopers van deze complexen zijn particuliere beleggers.

Staedion verkoopt Europaschool in Wassenaar

16 juli 2014

Wassenaar

Staedion heeft het appartementencomplex Europaschool in Wassenaar verkocht. Het historische schoolgebouw is in 2010 volledig gerenoveerd en bestaat uit 13 appartementen en 21 parkeerplaatsen op eigen terrein. Staedion verkocht het complex aan een particuliere belegger. Capital Value begeleidde de verkoop namens Staedion.

Duitse belegger koopt 265 woningen

15 april 2014

Barendrecht

Eerste woningbeleggingstransactie van 2014 met internationale partij
De Duitse belegger BNP Paribas REIM Germany heeft 265 woningen gekocht van Amvest. De woningen liggen in Hoofddorp, Almere, Barendrecht en Zoetermeer. De koopsom bedraagt circa 40 miljoen euro. Capital Value begeleidde de transactie namens de verkoper. Het betreft de eerste woningbeleggingstransactie van 2014 waarbij een internationale partij als koper optreedt. Uit onderzoek van Capital Value onder internationale beleggers blijkt dat er in 2014 in totaal ca. 1 miljard euro beschikbaar is voor Nederlandse huurwoningen.  

Vesteda verkoopt deel woningportefeuille aan Daelmans Vastgoed

13 januari 2014

Vesteda

Recent heeft Vesteda een woningportefeuille van in totaal 101 eengezinswoningen in Bergen op Zoom, Deurne, Maastricht en Rosmalen verkocht. Koper is Daelmans Vastgoed. Vesteda werd begeleid door het makelaarsteam bestaande uit Capital Value, ABC Beleggingen en Jones Lang LaSalle. De Brauw Blackstone Westbroek trad op als juridisch adviseur voor Vesteda.

Woningstichting ZVH verkoopt 113 eengezinswoningen

19 december 2013

ZVH

ZVH heeft 113 eengezinswoningen verkocht te Zaandam. De woningen liggen in de wijk Peldersveld en zijn verkocht aan een particuliere belegger. Capital Value adviseerde ZVH bij de verkoop. Houthoff Buruma trad op als juridisch adviseur voor ZVH.

Capital Value verkoopt 91 eengezinswoningen te Schagen

21 november 2013

Patrijzenhof, Schagen

Capital Value heeft namens een van haar opdrachtgevers 91 eengezinswoningen verkocht te Schagen. De woningen liggen aan de Patrijzenhof ten westen van het centrum in de wijk Waldervaart. De woningen zijn verkocht aan een particuliere belegger. De Brauw Blackstone Westbroek trad op als juridisch adviseur. Capital Value adviseerde bij de verkoop. 

Amvest verkoopt woningen te Monnickendam

15 augustus 2013

Monnickendam

Amvest Investment Management heeft namens het Amvest Residential Dynamic Fund in totaal 25 eengezinswoningen  te Monnickendam (gemeente Waterland) verkocht. De woningen liggen ten zuidoosten van het monumentale centrum van de stad in de wijk Buitengouw. Koper is een particuliere belegger. Capital Value begeleidde Amvest bij de transactie. De koper werd geadviseerd door Keij & Stefels.

Staalbankiers verkoopt winkels in Delft en Ommen

02 juli 2013

Delft

Staalbankiers verkocht onlangs twee winkels uit de door haar beheerde vastgoedportefeuille van Stichting Winkelmaatschap Het Fundament. Het betreft een winkel in Delft (verhuurd aan een speciaalzaak voor sportartikelen) en een winkel in Ommen (met op de begane grond een horeca-gelegenheid). Koper is in beide gevallen een particuliere belegger. Capital Value begeleidde Staalbankiers bij de transactie. De juridische begeleiding was in handen van Voorneman Geenen Notarissen.  

Amvest verkoopt 100 woningen aan Daelmans Vastgoed

28 mei 2013

Haarlem

Onlangs heeft Amvest Investment Management namens het Amvest Residential Dynamic Fund drie woningcomplexen met in totaal ca. 100 eengezinswoningen verkocht aan Daelmans Vastgoed. Het betreft eengezinswoningen in Haarlem en Amersfoort. Capital Value begeleidde Amvest bij de transactie.  

Particuliere belegger koopt 34 woningen te Zwolle

03 april 2013

34 woningen te Zwolle

Onlangs heeft Capital Value voor een van haar opdrachtgevers 34 eengezinswoningen verkocht. Het betreft eengezinswoningen aan Punterdiep en Rolderdiep te Zwolle. De koper is een particuliere belegger. 

Amvest verkoopt 71 eengezinswoningen te Hoofddorp

17 december 2012

Eengezinswoningen Hoofddorp

Onlangs heeft Amvest Investment Management namens het Amvest Residential Dynamic Fund 71 verhuurde eengezinswoningen verkocht. Het betreft woningen in de wijk Toolenburg te Hoofddorp. Koper is Grouwels Vastgoed B.V. Capital Value begeleidde de verkoop namens verkoper.

Particuliere belegger koopt woningcomplex te Zevenaar

03 oktober 2012

Zevenaar

Onlangs heeft een particuliere belegger in totaal 69 eengezinswoningen en 30 garageboxen gekocht in Zevenaar (Prins Mauritsstraat, Arnhemseweg e.o). Verkoper is Syntrus Achmea Real Estate & Finance namens één van haar opdrachtgevers. Capital Value begeleidde de verkoop namens verkoper. 

 

Delta Lloyd Vastgoed verkoopt 75 woningen

04 september 2012

Zeist

Onlangs heeft Delta Lloyd Vastgoed drie complexen uit haar woningportefeuille verkocht. Het betreft in totaal 75 huurwoningen in Amstelveen, Bovenkarspel en Zeist. De totale koopsom bedraagt ca. € 11 miljoen. De koper is een particuliere belegger. Capital Value begeleidde Delta Lloyd bij de verkoop van de woningen. De woningen zijn onderdeel van een grotere portefeuille die Capital Value op dit moment in de verkoop heeft. 

30 woningen in Breda verkocht aan particuliere belegger

11 juli 2012

Eengezinswoningen Breda

Capital Value heeft onlangs voor een van haar opdrachtgevers 30 eengezinswoningen in de wijk Princenhage te Breda verkocht. De totale koopsom bedraagt € 4.1 miljoen. De koper is een particuliere belegger. 

Bouwinvest Healthcare Fund verwerft woon-zorgcomplex in Almere van Borghese Real Estate

07 september 2017

Ambachtsmark Almere

Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft woon-zorgcomplex Ambachtsmark gekocht van Borghese Real Estate. Het complex is centraal gelegen in Almere Haven. Het gebouw is langjarig verhuurd aan zorginstelling Triade Flevoland ten behoeve van bewoners met een beperking. Borghese Real Estate werd bij de verkoop begeleid door de zorgdesk van Capital Value.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance verkoopt woningportefeuille aan Daelmans Vastgoed

07 juli 2017

Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens één van haar klanten een portefeuille verkocht met in totaal 115 woningen en 8 commerciële units op verschillende locaties in Nederland. De portefeuille bestaat uit zowel een- als meergezinswoningen  verdeeld over 13 complexen in  onder andere Duiven, Emmen en Vught. De koper is Daelmans Vastgoed. Capital Value begeleidde de verkoop namens Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Loyens & Loeff heeft verkoper juridisch geadviseerd.

WoCom Brandevoort verkoopt nieuwbouwontwikkeling in Helmond Brandevoort

23 mei 2017

Nieuwbouwontwikkeling Helmond Brandevoort WoCom

WoCom Brandevoort heeft een nieuwbouwontwikkeling verkocht in de wijk Liverdonk in Helmond Brandevoort. Het betreft een ontwikkeling van 26 eengezinswoningen. De koper is een particuliere belegger. Capital Value begeleidde WoCom Brandevoort bij de verkoop.

Elan Wonen verkoopt woontoren met 54 nieuwbouwappartementen aan Amvest

14 maart 2017

Elan Wonen

Woningcorporatie Elan Wonen heeft woontoren Aquaverde aan het Spaarne in Haarlem verkocht aan Amvest Investment Management ten behoeve van het Amvest Residential Core Fund. Het betreft een nieuwbouwproject met 54 vrije sector huurappartementen en een ondergelegen parkeergarage. Aquaverde is de hoogste woontoren van nieuwbouwontwikkeling Land in Zicht. Het complex is eind 2016 opgeleverd aan Elan Wonen. Capital Value begeleidde Elan Wonen bij de verkoop. Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn verzorgde de juridische procesbegeleiding.

Delta Lloyd investeert in nieuwbouw in voormalige chocoladefabriek Bussum

27 februari 2017

Bensdorp

Delta Lloyd Vastgoed en Bouwbedrijf Noordersluis hebben onlangs overeenstemming bereikt voor de realisatie van 40 appartementen op de locatie van de voormalige cacao- en chocoladefabriek Bensdorp in Bussum. Het project wordt naar verwachting in het voorjaar van 2018 opgeleverd. Delta Lloyd werd bij de aankoop geadviseerd door Capital Value in collegiale samenwerking met Cushman & Wakefield. Bouwbedrijf Noordersluis werd geadviseerd door Javri Corporate Finance.

Gemeente Amsterdam verkoopt 78 appartementen

01 februari 2017

Borstblok Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft onlangs een woningcomplex van 78 appartementen en 11 winkel-/ bedrijfsruimten in Amsterdam-West verkocht aan een particuliere belegger. Het complex ‘Borstblok’ is in 1955 in particulier eigendom gebouwd en werd in 2009 door de gemeente verworven en is in  2014-2015 geheel gerenoveerd. Capital Value begeleidde het verkoopproces namens de gemeente Amsterdam. 

Rijswijk Wonen verkoopt herontwikkelingslocatie

20 december 2016

Rijswijk Wonen heeft een sloop-/nieuwbouwlocatie in Rijswijk verkocht. Aan de Van Vollenhovenlaan staan op dit moment drie verouderde complexen met 48 portiekwoningen die gesloopt gaan worden. Conform het vigerende bestemmingsplan mogen er circa 69 nieuwbouwappartementen op de locatie worden gerealiseerd. De koper is Willigen Partners. Capital Value begeleidde het verkoopproces namens Rijswijk Wonen.

DeltaWonen verkoopt appartementen in Zwolle aan Syntrus Achmea

10 oktober 2016

Woningcorporatie deltaWonen heeft 20 levensloopbestendige appartementen verkocht in Zwolle. Het betreft vrije sector huurwoningen in complex “Sans Soucis” in de wijk Stadshagen.  De koper is Syntrus Achmea Real Estate & Finance, die het complex namens een van haar klanten heeft verworven. Capital Value begeleidde de verkoop namens deltaWonen.

Woonpartners & WOM Helmond verkopen grond voor 69 woningen

22 september 2016

Stichting Woonpartners en Wijk Ontwikkelingsmaatschappij Helmond (WOM Helmond)  hebben onlangs twee kavels bouwrijpe grond verkocht. De grond is geschikt voor de bouw van 69 grondgebonden woningen. Koper is Reuvers Profero Projecten. Capital Value begeleidde Woonpartners en WOM Helmond bij de verkoop.

Delta Lloyd Vastgoed investeert in woningen op kazerneterrein in Ede

13 juli 2016

Ede

Delta Lloyd Vastgoed investeert opnieuw in de ontwikkeling van nieuwbouw huurwoningen in Ede. Onlangs tekende Delta Lloyd Vastgoed een overeenkomst met Bouwbedrijf Van Ree voor de realisatie van een complex met 37 nieuw te bouwen appartementen. De woningen zullen worden gerealiseerd op kazerneterrein Maurits noord in Ede. Capital Value adviseerde Delta Lloyd Vastgoed in collegiale samenwerking met DTZ Zadelhoff.

Capital Value verkoopt Olympia portefeuille in Amsterdam

21 juni 2016

Olympia_01

Capital Value verkocht onlangs de Olympia-portefeuille in Amsterdam. Het betreft een unieke portefeuille bestaande uit drie complexen met in totaal 206 appartementen en 10 commerciële ruimten. De complexen stammen uit de jaren ’30 en maken onderdeel uit van Plan Zuid, een stedenbouwkundig plan voor Amsterdam-Zuid dat in het begin van de 20e eeuw werd ontworpen door de architect H.P. Berlage. Capital Value begeleidde de verkoop namens B.V. Beleggingscombinatie Olympia. Notariskantoor Eversheds trad op als notaris. Koper is niet bekendgemaakt.

Servatius verkoopt portefeuille van 130 woningen

01 april 2016

Eijsden

Servatius Wonen en Vastgoed heeft onlangs een woningportefeuille verkocht van 111 eengezinswoningen en 18 meergezinswoningen in Maastricht en omstreken. De portefeuille is verkocht aan een woningexploitatiemaatschappij die de woningen in een nader op te richten woningmaatschap onder gaat brengen. Capital Value begeleidde Servatius bij de verkoop. De juridische begeleiding is verzorgd door Loyens & Loeff.

Round Hill Capital koopt 184 woningen

02 februari 2016

Utrecht

De Britse investeerder Round Hill Capital heeft een woningportefeuille van 184 woningen gekocht van Amvest Investment Management uit een van haar fondsen. De portefeuille is verdeeld over 9 complexen verspreid over Nederland en omvat 17 eengezinswoningen, 167 appartementen en 139 parkeerplaatsen. De koopsom is niet bekendgemaakt. Capital Value begeleidde Amvest bij de verkoop van de portefeuille. De Brauw Blackstone Westbroek trad op als juridisch adviseur voor Amvest.

Gemeente Amsterdam selecteert AM na tender Amstelkwartier

21 december 2015

Amstelkwartier

De gemeente Amsterdam heeft gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM na een tenderprocedure geselecteerd voor de ontwikkeling van blok 2BB in het Amstelkwartier. Op deze locatie zal AM circa 200 middeldure huurwoningen met bijbehorende voorzieningen ontwikkelen. Capital Value adviseerde AM bij de tender. 

Woonkracht10 verkoopt 56 appartementen

03 december 2015

Zwijndrecht

Woningcorporatie Woonkracht10 heeft vier complexen met in totaal 56 appartementen verkocht in Alblasserdam en Zwijndrecht. De twee kopers zijn twee particuliere beleggers. Capital Value begeleidde Woonkracht10 bij de verkoop. Het Ministerie heeft goedkeuring gegeven voor de verkoop.

Viveste verkoopt 100 woningen aan particuliere belegger

01 september 2015

Houten

Woningcorporatie Viveste heeft in totaal 101 woningen in Houten verkocht aan een particuliere belegger. Het betreft 81 eengezinswoningen en 20 meergezinswoningen in de buurten Weiden, Velden en Sloten. Capital Value adviseerde Viveste bij de transactie en begeleidde de verkoopprocedure. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur. 

Pensioenfonds Architectenbureaus verkoopt omvangrijke portefeuille

13 juli 2015

Pensioenfonds Architecten

Stichting Pensioenfonds voor de Architectenbureaus heeft een omvangrijke woningportefeuille verkocht bestaande uit 9 complexen met in totaal 227 woningen. De woningen liggen verspreid over Nederland in onder meer Raalte, Nijmegen, Breda, Bergeijk en Kampen. De koper is een Nederlandse particuliere belegger. Capital Value begeleidde de verkoop namens het pensioenfonds. De juridische begeleiding was in handen van Loyens & Loeff.  

Mooiland koopt 293 woningen van Wooninvesteringsfonds

09 april 2015

Lent, Nijmegen

Woningcorporatie Mooiland is sinds kort de trotse nieuwe eigenaar van 293 bestaande woningen in Lent, gemeente Nijmegen. Mooiland kocht hiermee de portefeuille WIF Lent B.V. van het Wooninvesteringsfonds. Op 17 maart vond de officiële overdracht plaats. Capital Value begeleidde de transactie namens het Wooninvesteringsfonds.  

Round Hill verwerft woningportefeuille van Propertize voor 89 miljoen euro

12 december 2014

Portfolio

De Europese vastgoedinvesteerder en vermogensbeheerder Round Hill Capital (“Round Hill”) en Propertize B.V. (“Propertize”) maakten vandaag bekend een koopovereenkomst te hebben gesloten voor de Woningportefeuille NL Divers B.V. (WNL), een portefeuille met 976 woningen (totaal ca. 71.300 m2). De koopsom is circa 89 miljoen euro. Capital Value adviseerde Propertize bij de transactie.

Bouwinvest verkoopt 94 woningen te Assen

14 oktober 2014

Assen

Het Bouwinvest Residential Fund heeft 94 eengezinswoningen in Assen verkocht. Het betreft woningen uit het sociale huursegment in de wijk Peelo. De kopers zijn particuliere beleggers. Capital Value adviseerde Bouwinvest bij de verkoop. De Brauw Blackstone Westbroek N.V. trad op als juridisch adviseur.  

Capital Value verkoopt complexen te Berkel en Rodenrijs

06 augustus 2014

Berkel en Rodenrijs

Het betreft twee appartementencomplexen met in totaal 36 woningen. De woningen, gebouwd in 2004, liggen in Berkel en Rodenrijs in de wijk Meerpolder en beschikken over 24 overdekte parkeerplaatsen en een eigen parkeerterrein. Koper is Looije Properties. Capital Value verkocht de woningen namens een pensioenfonds.

Round Hill koopt voor 180 miljoen woningportefeuille CBRE GI

03 juni 2014

CBRE

Bron: Vastgoedmarkt.nl; Het Britse Round Hill Capital heeft vandaag een Nederlandse woningportefeuille gekocht voor ongeveer 180 miljoen euro van het CBRE Dutch Residential Fund dat beheerd wordt door CBRE Global Investors. De portefeuille omvat 1.534 woningen met een totale oppervlakte van 140.000 m² verspreid over heel Nederland. De transactievertegenwoordigt de grootste overname van een Nederlandse woningportefeuille sinds de financiële crisis. 

Delta Lloyd Vastgoed koopt 31 nieuwbouwwoningen

14 april 2014

Ede

Delta Lloyd Vastgoed en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM hebben een koopovereenkomst gesloten voor 31 nieuw te bouwen woningen in deelgebied De Conerij op het Enkaterrein te Ede. Het betreft geschakelde eengezinswoningen verdeeld over drie bouwblokken. De woningen worden turnkey opgeleverd. Capital Value adviseerde Delta Lloyd Vastgoed bij de aankoop in collegiale samenwerking met DTZ Zadelhoff. Houthoff Buruma en Van Putten Van Apeldoorn Notarissen uit Ede zorgden voor de juridische begeleiding. 

Union Investment koopt Stibbe-kantoor voor € 54 mln

09 januari 2014

De Duitse fondsmanager Union Investment heeft het kantoor van Stibbe, dat in aanbouw is op de Amsterdamse Zuidas, aangekocht voor bijna € 54 mln. Het nieuwe hoofdkantoor is een ontwikkeling van Dura Vermeer. Het krijgt een omvang van 13.500 m2 bvo, verdeeld over negen verdiepingen. Capital Value en CBRE adviseerden Dura Vermeer bij het verkoopproces.

Woningcorporatie Servatius verkoopt grote woningportefeuille

17 december 2013

Servatius

Servatius heeft een groot pakket van 215 woningen en 4 commerciële ruimten verkocht in Limburg. De woningen liggen op diverse locaties in de plaatsen Eijsden, Gronsveld en Maastricht. De woningen zijn verkocht aan Grouwels Vastgoed. De koopsom bedraagt meer dan 25.000.000 euro. Capital Value begeleidde Servatius bij de verkoop. Het gerealiseerde bruto-aanvangsrendement voor de woningportefeuille lag op circa 6,6%.

Private beleggers kopen 210 woningen

11 november 2013

Transactie

Onlangs heeft Capital Value namens twee opdrachtgevers circa 210 verhuurde woningen verkocht. Het betreft voornamelijk appartementen gelegen in Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Maassluis en Nieuwegein. De woningen zijn gekocht door drie investeerders.

Capital Value verkoopt woningen in Maastricht en Leiden

04 juli 2013

Leiden

Onlangs heeft Capital Value namens een van haar opdrachtgevers in totaal 27 woningen verkocht. Het betreft 16 eengezinswoningen in Leiden en 11 appartementen in Maastricht. Beide complexen zijn gekocht door particuliere beleggers.  

Particuliere belegger koopt 92 appartementen te Amsterdam

01 juli 2013

Amsterdam

Een particuliere belegger heeft een deelportefeuille van het Woning Dispositie Fonds (WDF) gekocht. De portefeuille bestaat uit 92 woningen, 2 commerciële ruimten en enkele garages, allen gelegen in Amsterdam. De woningen liggen hoofdzakelijk binnen de Ring van Amsterdam verspreid over verschillende deelgemeenten, waarvan het grootste deel in West, Nieuw-West en Zuid. Capital Value begeleidde WDF bij de transactie.  

Particuliere belegger koopt eengezinswoningen te Alkmaar

23 mei 2013

Alkmaar

Onlangs heeft Capital Value namens een van haar opdrachtgevers 16 eengezinswoningen verkocht. Het betreft eengezinswoningen te Alkmaar. Koper is een particuliere belegger. Capital Value begeleidde de transactie. De woningen liggen ten noordoosten van het centrum van Alkmaar in de wijk Bergermeer en de verkoopprijs bedraagt ca. € 2,7 miljoen. 

Vesteda verkoopt woontorens aan De Boompjes te Rotterdam

02 april 2013

De Boompjes_Rotterdam

Onlangs heeft Vesteda in totaal 336 appartementen, twee inpandige parkeergarages en ca. 8.687 m² aan commerciële ruimten verkocht aan De Boompjes te Rotterdam. De appartementen zijn verdeeld over drie woontorens. Koper is Grouwels Vastgoed. Met een verkoopprijs van meer dan  € 50 miljoen vertegenwoordigt deze transactie de grootste single asset deal in woningbeleggingen van afgelopen jaren. Capital Value begeleidde Vesteda bij de transactie. De Brauw Blackstone Westbroek trad op als juridisch adviseur voor Vesteda.

Delta Lloyd Vastgoed verkoopt 75 huurwoningen aan particuliere belegger

07 november 2012

Vlielandstraat te Amstelveen

Delta Lloyd Vastgoed heeft een woningcomplex aan de Vlielandstraat te Amstelveen verkocht. Het betreft een complex bestaande uit 75 huurwoningen, 29 garages en 2 commerciële ruimten. Koper is een particuliere belegger. Capital Value begeleidde Delta Lloyd Vastgoed bij de verkoop van de woningen. De woningen zijn onderdeel van een grotere portefeuille die Capital Value op dit moment in de verkoop heeft.

Amvest IM verkoopt 29 woningen te Amersfoort

01 oktober 2012

Amersfoort

Onlangs verkocht Amvest Investment Management, namens het Amvest Residential Dynamic Fund 39 eengezinswoningen te Amersfoort. Het betreft woningen aan Parnaskruid, Pijlkruid en Schorrekruid. Koper is B.V. Newomij. Capital Value begeleidde de verkoop namens verkoper.

Vesteda verkoopt twee woningcomplexen

29 augustus 2012

Cortile Maastricht

Vesteda heeft onlangs twee woningcomplexen verkocht in Blaricum en Maastricht. De totale opbrengst bedraagt ruim € 21 miljoen. Het betreft 96 eengezinswoningen te Blaricum en 30 appartementen in complex Cortile te Maastricht. De woningen zijn verkocht aan twee verschillende particuliere beleggers. Capital Value adviseerde Vesteda bij de verkoop. Het proces werd juridisch begeleid door De Brauw Blackstone Westbroek.

Vesteda verkoopt appartementencomplex te Kijkduin

02 april 2012

Deltaplein Kijkduin

Vesteda heeft onlangs het appartementencomplex aan het Deltaplein in Kijkduin verkocht aan een particuliere belegger. De totale opbrengst bedraagt ca. € 8.900.000,-. Het complex bestaat uit 5 woontorens met 60 meergezinswoningen en 45 garages. Capital Value B.V. begeleidde Vesteda bij de verkoopprocedure. De Brauw Blackstone Westbroek trad op als notaris.

Woningbelang verkoopt 28 meergezinswoningen aan Daelmans Vastgoed

04 september 2017

Wooncomplex Elcomapark Valkenswaard

Bouwvereniging Woningbelang heeft een wooncomplex aan het Elcomapark in Valkenswaard verkocht. Het betreft een onaangebroken complex van 28 meergezinswoningen. De koper is Daelmans Vastgoed. Capital Value begeleidde Woningbelang bij de verkoop. Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn N.V. trad op als juridisch adviseur van Woningbelang.

Berlage Vastgoed verkoopt Amsterdamse woningportefeuille voor 10 miljoen

21 juni 2017

Amsterdam Mercuriusplein Berlage

Berlage Vastgoed heeft onlangs 3 woningcomplexen verkocht in Amsterdam. In totaal gaat het om 23 appartementen en 2 commerciële ruimten in Amsterdam West, Oosterparkbuurt en Amsterdam Noord. Capital Value begeleidde Berlage Vastgoed bij het verkoopproces.

Capital Value verkoopt complex Raadhuisstaete te Spijkenisse

10 april 2017

Raadhuisstaete

Capital Value heeft onlangs namens Stichting Maasdelta Groep het complex “Raadhuisstaete” gelegen aan de Raadhuislaan te Spijkenisse verkocht. Het complex is verkocht aan een particuliere belegger. Het gaat om 15 meergezinswoningen, circa 2.800 m² kantoor-/winkelruimte en diverse parkeerplaatsen. Het complex is onaangebroken en niet gesplitst in appartementsrechten.

Waterweg Wonen verkoopt twee complexen met in totaal 31 woningen

08 maart 2017

Vlaardingen

Stichting Waterweg Wonen heeft onlangs twee woningcomplexen met in totaal 31 eengezinswoningen verkocht. Het betreft 10 eengezinswoningen aan de Sneeuwbalstraat en 21 eengezinswoningen aan de Johan de Wittstraat in Vlaardingen. Koper is Accresco Vastgoed. Capital Value begeleidde Waterweg Wonen bij de verkoop.

SPF koopt woontoren van 330 appartementen in Utrecht

10 februari 2017

Galaxy Tower

Amrâth Hôtels & Restaurants en SPF Beheer namens Stichting Spoorwegpensioenfonds en Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer hebben een overeenkomst gesloten voor de koop van 330 vrijesector huurwoningen in het project ‘Galaxy Tower’ gelegen aan het Jaarbeursplein in Utrecht. Tangram Architekten ontwerpt het gebouw dat 90 meter hoog is en in totaal, inclusief parkeren, circa 55.000 m² omvat. Amrâth realiseert een iconisch gebouw met een luxe viersterrenhotel van 250 kamers en welnessvoorzieningen en daarboven 21 verdiepingen met appartementen.

Syntrus Achmea verkoopt portefeuille van 103 woningen

25 januari 2017

Scherpenzeel

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens één van haar klanten een portefeuille verkocht bestaande uit 4 complexen met in totaal 103 meergezinswoningen en 32 garages in Midden-en Oost-Nederland. Capital Value begeleidde de verkoop namens Syntrus Achmea Real Estate & Finance. De koper is Canadian Apartment Properties Real Estate Investment Trust (“CAPREIT”), een vastgoedfonds genoteerd op de Toronto Stock Exchange. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance verkoopt woningportefeuille

05 december 2016

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens één van haar klanten een woningportefeuille verkocht van 6 complexen met in totaal 48 eengezinswoningen, 35 meergezinswoningen, 2 commerciële ruimten en 2 antenne opstelplaatsen, verspreid over Nederland. Capital Value begeleidde de verkoop namens Syntrus Achmea Real Estate & Finance. De koper is Vastgoed Syndicering Nederland N.V. die de woningen heeft ingebracht bij het bij particulieren geplaatste beleggingsfonds ‘Stichting Woningmaatschap Hengelo’. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur.

Amvest en Borghese sluiten overeenkomst voor 271 appartementen op IJburg in Amsterdam

04 oktober 2016

Onlangs hebben Amvest Investment Management en Borghese Real Estate in samenwerking met COD de turnkey-koopovereenkomst gesloten voor het project “Het IJland” aan de Bert Haanstrakade op IJburg in Amsterdam. Het betreft 271 appartementen in het vrijesectorhuursegment. De woningen worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund). De bouw start in oktober.

QuaWonen verkoopt 55 appartementen in Krimpen aan den IJssel

31 augustus 2016

Krimpen aan den IJssel

Woningcorporatie QuaWonen heeft 2 complexen met in totaal 55 appartementen in de markthuur verkocht in Krimpen aan den IJssel. Dit zijn De Meerkoet met 27 meergezinswoningen en Vijverstaete III met 28 meergezinswoningen en 2 commerciële ruimtes. Beide complexen zijn voorzien van eigen parkeerplaatsen in ondergelegen garages. Koper is Syntrus Achmea Real Estate & Finance, die de woningen toevoegt aan het Achmea Dutch Residential Fund. Capital Value begeleidde QuaWonen bij de transactie. De gemeente en de rijksoverheid hebben de transactie goedgekeurd.

Syntrus Achmea verkoopt woningportefeuille van 116 woningen

06 juli 2016

Kampen

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft onlangs namens een van haar klanten een woningportefeuille verkocht bestaande uit 3 complexen met in totaal 52 eengezinswoningen, 64 meergezinswoningen, 3 commerciële ruimten en enkele parkeerplaatsen en garages. De woningen liggen in Vlijmen, Uden en Kampen. De koper is Vastgoed Syndicering Nederland N.V. die de woningen heeft ingebracht in het bij particulieren geplaatste beleggingsfonds ‘Woningmaatschap Vlijmen’. Capital Value begeleidde de verkoop. De juridische begeleiding was in handen van Loyens & Loeff. 

Delta Lloyd Vastgoed verwerft 64 nieuwbouwappartementen in Woerden

16 juni 2016

Delta Lloyd Vastgoed heeft onlangs 64 nieuwbouwappartementen aangekocht in Woerden ten behoeve van de vrije sector huur. De woningen zijn verdeeld over twee torens en zullen worden gerealiseerd nabij het station en centrum van Woerden. Naar verwachting zullen de woningen in het derde kwartaal van 2017 worden opgeleverd. Capital Value begeleidde de aankoop namens Delta Lloyd Vastgoed in collegiale samenwerking met DTZ Zadelhoff.  

LSI Project Investment verkoopt nieuwbouwontwikkeling in Rotterdam aan Delta Lloyd Vastgoed

23 maart 2016

LSI

Recent heeft LSI overeenstemming bereikt met Delta Lloyd Vastgoed over de verkoop van een nieuwbouwontwikkeling op een prominente plek in Rotterdam. Het project met de naam ‘Willemstoren’ omvat 76 nieuwbouw appartementen alsmede circa 46 parkeerplaatsen. Naar verwachting zal de woontoren voorjaar 2018 worden opgeleverd. Capital Value adviseerde LSI bij de verkoop.

MN verkoopt 264 woningen aan Round Hill Capital

02 februari 2016

Den Haag

MN heeft een woningportefeuille van 264 woningen verkocht aan de Britse investeerder Round Hill Capital. De portefeuille is verdeeld over 10 complexen en omvat 82 eengezinswoningen, 182 meergezinswoningen en garages, bergingen en parkeerplaatsen. Capital Value adviseerde MN bij de verkoop.

Stichting Maasdelta Groep verkoopt Koninginnetoren in Rotterdam aan Coever Vastgoed

08 december 2015

Koninginnetoren

Stichting Maasdelta Groep heeft de Koninginnetoren in Rotterdam verkocht aan Coever Vastgoed. Het onaangebroken complex uit 2001 bestaat uit 82 meergezinswoningen en commerciële ruimten verdeeld over 26 verdiepingen en ligt op een prominente plek nabij het centrum van Rotterdam. Het complex is inpandig verbonden met het naastgelegen verzorgingscentrum Hoppesteyn. Capital Value adviseerde Maasdelta bij de verkoop. Houthoff Buruma heeft de verkoop juridisch begeleid.

Delta Lloyd Vastgoed koopt portefeuille van 183 woningen van GREEN

23 november 2015

Capelle

Delta Lloyd Vastgoed heeft overeenstemming bereikt met GREEN over de aankoop van een portefeuille van 183 woningen verspreid over meerdere complexen in Nederland. Het betreft een relatief nieuwe portefeuille met bouwjaren variërend van 2007-2011. Een belangrijk deel van de portefeuille betreft de woontoren in Capelle aan den IJssel van 85 woningen. Daarnaast betreft het appartementen in Den Bosch, Vleuten, Middelburg, Venray en Borne. De woningen zijn nagenoeg allemaal verhuurd. Een deel van de complexen is gesitueerd boven nieuw gerealiseerde winkelcentra.  

Change= lanceert oplossing voor oplopend tekort sociale huurwoningen

25 augustus 2015

Change=

Change= is gestart met de uitrol van een uniek woonconcept voor werkende jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar in stadsdeel Amsterdam Nieuw-West, een  doelgroep die te kampen heeft met een oplopend tekort aan sociale huurwoningen. Op 21 augustus 2015 is de bouw gestart van de eerste woontoren van circa 500 appartementen aan het August Allebéplein in Amsterdam. Dit gebouw is de eerste in een reeks van twintig gebouwen in de grote steden met 500 tot 600 zelfstandige appartementen voor deze doelgroep.

Dudok Wonen verkoopt nieuwbouwontwikkeling in Hilversum

08 juli 2015

Dudok

Onder begeleiding van Capital Value heeft Dudok Wonen overeenstemming bereikt over de verkoop van een nieuwbouwontwikkeling in Hilversum. Het project met de naam ‘Kop van Hilversum’ omvat een perceel grond met een bouwplan voor de realisatie van 52 appartementen alsmede ca. 300 m² commerciële ruimte en 80 parkeerplaatsen. Koper is Novaform Vastgoedontwikkelaars, gespecialiseerd in het realiseren van binnenstedelijke ontwikkelingen en onderdeel van de KlokGroep. De totale investeringswaarde is circa 12,5 miljoen euro.

Delta Lloyd Vastgoed verkoopt grote woningportefeuille

16 januari 2015

Haarlem

Delta Lloyd Vastgoed heeft een woningportefeuille van ruim 500 woningen verkocht. Het betreft in totaal 85 eengezinswoningen en 422 meergezinswoningen in Bergen op Zoom, Geldrop, Haarlem en Voorschoten. De koper is een particuliere belegger. Capital Value begeleidde Delta Lloyd Vastgoed bij de verkoop. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur.

Round Hill Capital neemt 3.786 woningen van Wooninvesteringsfonds over ter waarde van EUR 365 miljoen

28 november 2014

Wooninvesteringsfonds

Round Hill Capital neemt 3.786 woningen van het Wooninvesteringsfonds over met een verkoopprijs van EUR 365 miljoen. Het Wooninvesteringsfonds is in 2005 opgericht met als doel woningen van corporaties aan te kopen en vervolgens later te verkopen. In die tijd konden corporaties alleen op deze omslachtige wijze hun woningen verkopen. Door gewijzigde wet en regelgeving hebben corporaties inmiddels meerdere alternatieven om complexen zelf te verkopen.  

CBRE GI verkoopt woningcomplex te Breda

02 oktober 2014

Breda

CBRE Global Investors heeft een woningcomplex in Breda verkocht. Het betreft een complex met 60 appartementen in de wijk Ruitersbos. Koper is een lokale particuliere belegger. Capital Value begeleidde CBRE GI bij de verkoop. De koper werd geadviseerd door JLL. De transactie werd begeleid door E&L Notarissen. 

Vestia sluit koopovereenkomst voor 5.500 woningen met Duitse woninginvesteerder

24 juli 2014

Vestia_Patrizia

Op 24 juli 2014 zetten Vestia en de Duitse woninginvesteerder PATRIZIA hun handtekening onder een koopovereenkomst van de portefeuille van circa 5.500 woningen. De verkoopprijs bedraagt EUR 577 miljoen. De overeenkomst is gesloten onder voorwaarde van goedkeuring door het Ministerie van BZK, het WSW en de toezichthouders.

Woningmaatschap koopt portefeuille van 114 woningen

22 april 2014

Waddinxveen

Vastgoed Syndicering Nederland N.V. heeft 114 woningen in Waddinxveen en Hoofddorp gekocht voor een reeds succesvol geplaatste woningmaatschap. In Hoofddorp betreft het 37 eengezinswoningen (bouwjaar 1988) met een jaarhuur van circa 336.000 euro. In Waddinxveen gaat het om 77 eengezinswoningen (bouwjaar 1997) met een jaarhuur van circa 770.000 euro. Verkoper is Amvest Investment Management namens het Amvest Residential Dynamic Fund. Capital Value begeleidde Amvest bij de transactie. 

Amvest verkoopt woningportefeuille aan Grouwels

21 maart 2014

Oisterwijk

Amvest Investment Management heeft namens het Amvest Residential Dynamic Fund negen  woningcomplexen met in totaal 238 een- en meergezinswoningen verkocht. De koopsom bedraagt ca. 37 miljoen euro. Het betreft woningen in de plaatsen Vleuten, Badhoevedorp, Eindhoven, Zeist, Oisterwijk, Rosmalen en Etten-Leur. Koper is Beleggingsmaatschappij Grouwels. Capital Value begeleidde Amvest bij de transactie. De Brauw Blackstone Westbroek en Loyens & Loeff traden op als juridisch adviseur van respectievelijk verkoper en koper.

Record aan woningbeleggingen in 2013

08 januari 2014

Den Bosch

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens één van haar opdrachtgevers 95 eengezinswoningen verkocht te Den Bosch. De woningen liggen aan de Blokpolder, Eendrachtspolder, Harmoniepolder en Polderwaard in de wijk Maaspoort. De woningen zijn verkocht aan Grouwels Vastgoed. Loyens en Loeff trad op als juridisch adviseur. Capital Value begeleidde Syntrus Achmea bij de verkoop.

Eerste complexgewijze verkoop onder nieuwe regelgeving door Viveste

02 december 2013

Houten

Viveste heeft 74 eengezinswoningen verkocht te Houten. De woningen liggen in de buurt De Gilden en zijn verkocht aan een particuliere belegger. Capital Value adviseerde Viveste bij de verkoop. Kees Fes, interim projectleider Viveste, zorgde voor de projectrealisatie. Loyens & Loeff begeleidde Viveste als juridisch adviseur.

Bouwinvest verkoopt 78 woningen in Rijswijk en Tilburg

03 oktober 2013

Rijswijk

Onlangs heeft Capital Value namens Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund in totaal 78 woningen verkocht. Het betreft 26 eengezinswoningen in Rijswijk en 52 eengezinswoningen in Tilburg. Beide complexen zijn gekocht door een particuliere belegger. De woningen in Tilburg zijn gelegen in de wijk Dalem Noord en de woningen in Rijswijk zijn gelegen in de wijk De Strijp. Voor deze woningen was veel belangstelling van met name particuliere beleggers.

Amvest verkoopt woningcomplex te Den Haag

03 juli 2013

Den Haag

Onlangs heeft Amvest Investment Management namens het Amvest Residential Dynamic Fund een woningcomplex in Den Haag verkocht. Het complex omvat in totaal 17 meergezinswoningen en ligt in stadsdeel Haagse Hout. Koper is een particuliere belegger. Capital Value begeleidde Amvest bij de transactie.  

Delta Lloyd Vastgoed verkoopt woningcomplex te Amstelveen

28 juni 2013

Amstelveen

Onlangs heeft Delta Lloyd Vastgoed een woningcomplex met 58 appartementen verkocht in Amstelveen (Middenhoven). De koper is een particuliere belegger. Capital Value begeleidde Delta Lloyd bij de verkoop van de woningen. De woningen zijn onderdeel van een grotere portefeuille die Capital Value op dit moment in de verkoop heeft. 

Particuliere belegger koopt 32 woningen te Hoevelaken

16 april 2013

Eengezinswoningen te Hoevelaken

Onlangs heeft Capital Value namens een van haar opdrachtgevers 32 eengezinswoningen verkocht. Het betreft eengezinswoningen te Hoevelaken. Koper is een particuliere belegger. Capital Value begeleidde de transactie. De woningen liggen aan de rand van de dorpskern van de gemeente Hoevelaken en hebben een gemiddelde huur van ruim € 750,- per maand. 

Delta Lloyd Vastgoed verkoopt woningen te Rotterdam

19 december 2012

Woningen Mathenesserlaan Rotterdam

Delta Lloyd Vastgoed verkocht onlangs in totaal 27 verhuurde etage-/ portiekwoningen aan de Mathenesserlaan te Rotterdam. Koper is een particuliere belegger. Capital Value begeleidde de verkoop namens verkoper. De verkoop past binnen de strategie van verkoper, gericht op verjonging van de woningportefeuille.

Newomij koopt appartementencomplex te Breda

05 november 2012

Duivelsbruglaan te Breda

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens één van haar opdrachtgevers onlangs een appartementencomplex verkocht aan Newomij te Naarden. Het betreft 12 appartementen en negen garageboxen aan de Duivelsbruglaan te Breda. Capital Value begeleidde de verkoop namens verkoper.

Opbrengst veiling zes benzinestations ruim € 25 miljoen

12 september 2012

Veiling benzinestations 2012

Op 12 september jl. veilde het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (RVOB) voor de tiende keer de huurrechten van benzinestations langs rijkswegen. De in totaal zes geveilde benzinestations brachten uiteindelijk € 25.168.000,- op. Jones Lang LaSalle heeft in opdracht van het RVOB de veiling begeleid. Marijn Snijders (directeur Capital Value) was veilingmeester en Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn trad op als notaris. 

Amvest verkoopt drie woningcomplexen aan Daelmans Vastgoed

22 augustus 2012

Amstelveen

Onlangs heeft Amvest Investment Management namens het Amvest Residential Dynamic Fund drie woningcomplexen met in totaal 95 huurwoningen verkocht aan Daelmans Vastgoed. Het betreft eengezinswoningen in Amstelveen, Den Bosch en Uithoorn. Capital Value begeleidde Amvest bij de transactie. 

Duitse belegger koopt omvangrijke Nederlandse woningportefeuille

02 april 2012

Appartementencomplex Groenendaal

Het Bouwfonds European Residential Fund van Bouwfonds REIM heeft een omvangrijke woningportefeuille van Vesteda aangekocht in Rotterdam en Leiden. Het betreft in totaal 369 appartementen, 1.730 m² winkelruimte en een parkeergarage met 206 parkeerplaatsen. De transactie heeft een omvang van ruim € 51 miljoen. Capital Value B.V. adviseerde, samen met advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek, Vesteda bij de verkoop. Colliers International behartigde met CMS Derks Star Busmann de belangen van Bouwfonds European Residential Fund.