Sha­red Va­lue 2017: kan­sen te­gen te­kor­ten

14 februari 2017

Op maandag 13 februari jl. kwamen circa 160 beleggers, corporaties en ontwikkelaars bijeen in het Spoorwegmuseum voor de jaarlijkse bijeenkomst van Capital Value. Dit jaar werd ingegaan op het thema: Kansen tegen tekorten.

Er werden inhoudelijke bijdragen geleverd door Rob van Gijzel, voorzitter Samenwerkingstafel (Ministerie BZK), Karin Laglas, Gertjan van der Baan (Vesteda) en Cees van Boven (Woonzorg Nederland). Marijn Snijders presenteerde aansluitend de resultaten van het jaarlijkse onderzoek van Capital Value onder de grootste Nederlandse woningbeleggers, woningcorporaties en ontwikkelaars (zie persbericht onderzoek).

Ook reikte Kees van Harten namens Capital Value een Samenwerkingsaward uit. Deze award is in 2016 door Capital Value in het leven geroepen en wordt uitgereikt aan twee partijen die in het afgelopen jaar een bijzondere samenwerking zijn aangegaan. De award ging dit jaar naar deltaWonen en Syntrus Achmea Real Estate & Finance, die een overeenkomst bereikten voor de verkoop van zorgcomplex Sans Soucis in Zwolle.

Kees van Harten: "Deze transactie is een mooi voorbeeld van de verkoop van zorgwoningen door een corporatie aan een belegger. Diverse corporaties hebben zorgwoningen in de portefeuille en zoeken naar mogelijkheden deze af te stoten aangezien het beheer hiervan niet meer binnen de kerntaak valt. De toegenomen interesse van beleggers in dit type vastgoed sluit hier goed op aan". Sjoerd Quint, directeur deltaWonen en Peter Appeljan, director Woningbeleggingen bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance, namen de award in ontvangst.

Naar nieuwsoverzicht