MN ver­koopt 264 wo­nin­gen aan Round Hill Ca­pi­tal

2 februari 2016

MN heeft een woningportefeuille van 264 woningen verkocht aan de Britse investeerder Round Hill Capital. De portefeuille is verdeeld over 10 complexen en omvat 82 eengezinswoningen, 182 meergezinswoningen en garages, bergingen en parkeerplaatsen. Capital Value adviseerde MN bij de verkoop.

De woningen liggen voornamelijk in Gelderland en Zuid-Holland, onder meer in Den Haag, Voorburg, Apeldoorn, Dieren en Huissen. "Deze verkoop en daarnaast onze aanzienlijke acquisitie nieuwbouw opgave dragen bij aan onze ambitie de woningportefeuille te verjongen", aldus George van Hooijdonk, Hoofd Onroerend Goed Nederland. 

Marijn Snijders, directeur Capital Value: "Voor deze portefeuille was interesse van diverse beleggers uit zowel binnen- als buitenland. De uiteindelijke verkoop aan Round Hill is in lijn met de resultaten van ons onderzoek onder internationale beleggers. De interesse van deze groep beleggers in Nederlandse huurwoningen blijft onverminderd hoog. Round Hill was de afgelopen twee jaar de belangrijkste internationale belegger in Nederlandse woningen met een totaalvolume van ruim 8.000 woningen"

Michael Bickford, CEO van Round Hill Capital: "Round Hill heeft een lange en bewezen staat van dienst als actieve investeerder en beheerder van woningen in Europa. Wij zijn zeer verheugd om onze portefeuille uit te breiden met deze acquisitie en zijn zeer gecommitteerd aan de Nederlandse woningmarkt."

Voor meer informatie over deze transactie kunt u contact opnemen met Ing M.A. (Marijn) Snijders RT MRICS.

Lees meer:
PropertyNL: Round Hill koopt voor 100 miljoen euro aan woningen
Vastgoedmarkt: Round Hill koopt voor nog eens 60 miljoen euro aan woningen
Vastgoedjournaal: Een tonnetje per huurwoningen, Round Hill koopt er bijna 1000 stuks van

Naar nieuwsoverzicht