Del­ta Lloyd koopt het Plat­form in Utrecht

6 juni 2016

Delta Lloyd Vastgoed heeft nieuwbouwontwikkeling Het Platform gekocht van de combinatie ABC Concept en Westplan Investors. 'Het Platform' is een ontwikkeling in het stationsgebied van Utrecht bestaande uit 200 appartementen en circa 3.750 m² commercieel onroerend goed. Capital Value en DTZ Zadelhoff adviseerden Delta Lloyd bij de aankoop. ABC Capital heeft het verkoopproces namens ABC Concept en Westplan Investors verzorgd.

Het ontwikkelingsconcept van 'Het Platform' betreft een gelaagd plan, gericht op de doelgroep Utrechtse afgestudeerden en kenniswerkers, met op 'lifestyle' afgestemde voorzieningen. Naast ruimtelijke voorzieningen, zoals horeca, catering en wellness, betreffen deze ook dienstverlening (van klussenhulp tot 'mobility services'). De bouw van een integraal bus/tramstation en gebouw zal in oktober dit jaar starten. De oplevering wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2018.

Marcel Loosen, partner in ABC Concept; "Dat, na de keuze van de gemeente Utrecht, nu ook een institutionele belegger als Delta Lloyd dit planconcept omarmt, is voor ons een bevestiging van onze onderscheidende ontwikkelfilosofie. Het Platform voorziet tevens in de behoefte van de gemeente Utrecht aan een iconisch nieuw gezicht in het Utrechtse stationsgebied".  

Delta Lloyd: "We zijn bijzonder trots op deze aankoop op deze centrale plek in Nederland. Het onderhandelingsproces verliep door de deskundigheid van beide partijen en onze adviseurs in hoog tempo en in een goede doelgerichte sfeer. We hebben alle vertrouwen in het ontworpen concept van wonen en werken op deze unieke locatie. Met deze aankoop zetten we weer een belangrijke stap in het verwezenlijken van de doelstellingen ten aanzien van de groei van onze portefeuille."

Marijn Snijders, directeur Capital Value: "Wij zien een groeiende belangstelling bij investeerders voor de aankoop van projecten in Utrecht. Met name nabij het centrum is de vraag van huurders enorm en het aanbod de komende jaren zeer beperkt. Naar verwachting zal de Utrechtse woningmarkt verder in prijs gaan stijgen".

Voor meer informatie over deze transactie kunt u contact opnemen met Marijn Snijders.

Lees ook:
PropertyNL: Delta Lloyd koopt voor ruim € 60 mln Het Platform in Utrecht

Naar nieuwsoverzicht