Del­ta Lloyd in­ves­teert in nieuw­bouw in voor­ma­li­ge cho­co­la­de­fa­briek Bus­sum

27 februari 2017

Delta Lloyd Vastgoed en Bouwbedrijf Noordersluis hebben onlangs overeenstemming bereikt voor de realisatie van 40 appartementen op de locatie van de voormalige cacao- en chocoladefabriek Bensdorp in Bussum. Het project wordt naar verwachting in het voorjaar van 2018 opgeleverd. Delta Lloyd werd bij de aankoop geadviseerd door Capital Value in collegiale samenwerking met Cushman & Wakefield. Bouwbedrijf Noordersluis werd geadviseerd door Javri Corporate Finance.

Er is sprake van volledige sloop van de voormalige fabrieksgebouwen en vervolgens nieuwbouw in oude stijl, waarbij oude gebouwelementen worden behouden en in het gebouw worden teruggeplaatst. Het gebouw is door LEVS Architecten ontworpen. Het project heeft een centrale ligging in het centrum van Bussum en biedt 2- en 3 kamerappartementen met een oppervlakte variërend tussen de 55 en 92 m² GBO. Alle appartementen hebben beschikking over een buitenruimte. Delta Lloyd Vastgoed zal de woningen in het vrije sector huursegment gaan verhuren.

Igno Schings, manager Vastgoed van Delta Lloyd: "Delta Lloyd investeert met dit project opnieuw samen met Bouwbedrijf Noordersluis in Bussum. Eerder werden 54 appartementen in project Het Gewest aan de Brinklaan aangekocht, die reeds zijn opgeleverd en volledig verhuurd bij aanvang. Deze aankoop past in het beleid van Delta Lloyd om haar woningportefeuille te vernieuwen en verder uit te breiden op goede locaties."

Thijs Meijer, vastgoedadviseur nieuwbouw bij Capital Value: "Ons meest recente onderzoek toont aan dat de bouw van nieuwe woningen nog altijd achterblijft bij de groei van de huishoudens in Nederland. De realisatie van deze woningen is een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen een belegger en een ontwikkelaar om de tekorten verder terug te dringen."

Voor meer informatie over deze transactie kunt u contact opnemen met Thijs Meijer.

Naar nieuwsoverzicht