AM ver­koopt De Lof­ts in Am­ster­dam

1 februari 2017

AM realiseert in het Amstelkwartier De Lofts, een hoogwaardig duurzaam middelduur woonconcept vanuit de community-gedachte. Het project met 212 woningen is verkocht aan De Lofts Amsterdam C.V., een fonds dat wordt gemanaged door IC Netherlands. Capital Value begeleidde AM bij de verkoop. Met de realisatie van De Lofts geeft AM vervolg aan eerder gerealiseerde projecten voor starters en millennials. De bouw van De Lofts start medio 2017.

De Lofts is een ontwerp van Inbo architecten. Bewoners beschikken over gezamenlijke ruimte, zoals een dakterras, een woonkamer, een hotspot met werkruimten en een wasserette. De Lofts beslaat 212 kwaliteitsrijke woonklare huurappartementen van gemiddeld 32 m² gebruiksoppervlakte met diverse voorzieningen in de plint.

Ronald Huikeshoven, directievoorzitter AM: 'Bijzonder aan De Lofts is de community-gedachte in combinatie met de betaalbaarheid en hoge woonkwaliteit midden in de stad. Dit wordt bevestigd met de 1.000 kandidaat huurders die zich hebben aangemeld.' Met het concept won AM de tender blok 2BB van de gemeente Amsterdam in december 2015.

De Lofts is een antwoord op de toenemende vraag naar middeldure woningen binnen de stad. Met name bij jongeren geboren tussen 1980 en 2000, de millennials of young professionals. Deze doelgroep koopt op latere leeftijd een huis, hecht minder waarde aan bezit en wil graag voorzieningen delen. Het gebouw is een zeer energiezuinig met een EPC van 0,15 en een groot deel van het dak is voorzien van zonnepanelen, waarmee het gebouw van elektriciteit wordt voorzien. AM werd begeleid door Capital Value, Van Doorne en Loyens & Loeff.

Voor meer informatie over deze transactie kunt u contact opnemen met Marijn Snijders

Naar nieuwsoverzicht